SCREEN on the GREEN je filmski piknik festival koji se osmu godinu za redom održava u najpopularnijim zagrebačkim gradskim parkovima, događaj koji je kroz godine postao neizostavan dio zagrebačke “ljetne kulturne scene”. Festival je dostupan široj publici različitih filmskih preferencija, a ugodnu atmosferu toplih ljetnih večeri osigurava velik broj filmova domaće i strane produkcije. S obzirom da se ulaznice za filmske projekcije ne naplaćuju, svi posjetitelji će potpuno besplatno moći uživati u filmskom i glazbenom programu. Posjetitelji će se na ovaj način dodatno upoznati s nekima od najljepših  zagrebačkih javnih prostora kojima ovaj filmski festival daje dodatnu funkciju i pretvara ih u ono što u svojoj naravi i jesu, mjesta za opuštanje i zabavu.

Kao i proteklih godina održavanja festivala, projekcije filmova odvijat će se na AIRSCREEN projekcijskim platnima dijagonale do 12m, koja su brzo postala jedna od najistaknutijih karakteristika SCREEN on the GREEN festivala. Airscreen projekcijsko platno funkcionira na principu punjenja zrakom što mu omogućuje veliku prilagodbu svim podlogama koje susrećemo na otvorenim prostorima. Čvrstoća i stabilnost Airscreen filmskog platna garantiraju najveću moguću kvalitetu svake video projekcije.

O ORGANIZATORU – VIA SOLIS d.o.o. je tvrtka s primarnom djelatnošću najma profesionalne audio i video opreme te Airscreen projekcijskih platna. Naša specijalizacija je kompletna organizacija i održavanje kino projekcija na raznim “open air” lokacijama. Kao generalni zastupnik za Airscreen projekcijsko platno u Hrvatskoj, stalni smo sudionici velikog broja međunarodnih filmskih festivala u zemlji i inozemstvu. Proteklih godina stekli smo široko iskustvo u tehničkoj realizaciji raznovrsnih evenata, korporativnih događaja, drive-in kina i koncerata diljem Hrvatske. Više na www.airscreen.hr

AIRSCREEN

Airscreen filmsko platno svakako je jedna od istaknutijih karakteristika Screen on the Green-a. Ovo projekcijsko platno funkcionira na principu punjenja zrakom što mu omogućuje veliku prilagodbu svim podlogama koje susrećemo na otvorenim prostorima. Jednostavnost montaže i rukovanja platnom uvelike olakšavaju organizaciju i provedbu same manifestacije. Čvrstoća i stabilnost Airscreen filmskog platna garantiraju najveću moguću kvalitetu svake video projekcije. Sve njegove komponente proizvode se u Njemačkoj što ga svjetskim liderom po pitanju kakvoće i dugotrajnosti.